Utsmyckning/handel

Utsmyckning
Orcher är självgoda och visar gärna upp vad dom har gjort. Troféer och andra skräckinjagande föremål fästs ofta på kläder och rustningar för att visa för dom andra sina erfarenheter och styrka. Sår från strider visas synligt upp som respektingivande ärr och ofta tillfogar krigare sina egna ärr för att se mer erfarna ut. Kläder och rustningar berättar också om hårda tider och blodiga slag varpå dom aldrig tvättas och sällan lagas.
Kroppsmålningar och tatueringar förekommer ofta för att ingjuta ett mer skräckinjagande intryck på omgivningen och prioriteras av vissa framför en rustning. Ett exempel på detta är bärsärkarna som ofta strider med bar kropp, målad med tecken och symboler.
Svartblod är en av de få raserna som praktiserar kroppspiercing. Pinnar, ben och metallringar fästs i näsan, örat eller annan lämplig del av kroppen.
Smycken som inte plundrats tillverkas ofta av tänder, ben, sten eller trä.

Handel
Orcher är praktiska varelser och tar det dom behöver från dom som fallit, både sina egna och fiender. Smycken, guld och gadd m.m. tas för att senare kunna idka handel med andra folkslag då inte allt som behövs kan skaffas genom strid. Förutom plundrat gods används slavar ofta som handelsvara, något som innebär att fiender som ger upp i strid oftast skonas för att säljas som slavar. Inget av det som orcherna producerar själva har visat sig vara intressant hos andra raser, utom möjligtvis dranken för den som vill förgifta en alv