Drower

Drow | ˈdrauː | (drao) är en mörkhyad, nästan svart alvras med vitt hår som bor i underjorden. Fruktade av alla och det är få som har haft något att göra med dessa mörka släktingar till alverna. De få som har ett samarbete med drow är oftast personer med makt eller stort inflytande. Deras relation med drow håller de då väldigt hemligt men uppskattar att se sin makt öka och rikedomar flöda in i sina kistor. Med rysningar vet de att ett misslyckande är inte ett alternativ för dem. Vetandes att riskerna är stora men än större är deras vinst.   

Frågar man de andra alverna så mörknar deras humör och de svarar kortfattat att man inte ska ha något att göra med dessa drower, eller tvärtom om de vill bli av med dig. I alla fallen så är det väldigt svårt att få någon större kunskap om den enigmatiska rasen.

De drower som har synts till har oftast varit mindre grupper som undviker att visa sig i onödan. Men de som ser drower reagerar oftast på samma sätt, man ser efter fler, bakom sig… Därför är det oroväckande att dessa underjordens "demoniska" alver syns till allt oftare.

För skogsvarelserna så är det känt att det finns flera fraktioner bland drowerna men de vet inte riktigt hur de ska se skillnaden mellan dem. Än mindre kunna gissa vad för agendor drowerna skulle kunna ha.

För de som vill spela drow så brukar de flesta rekommenderar att man har lajvat några gånger först. Drow anses nämligen att vara en krävande sminkroll att gestalta. Men vill man absolut börja lajva som drow så kommer ingen att hindra dig. Men se till att vara väl påläst och förberedd innan lajvet. Börja med att läsa nybörjarinformationen som finns på Elerias hemsida. De som anmäler sig som drow till lajvet kommer att få en mer ingående text om dessa underjordens alver. Alla frågor kan ni ställa till arrangörerna så får ni hjälp!