Vad bör du ha med dig


För det första, varma kläder!
Det finns inget värre än att frysa på lajv och att sitta huttrande vid en lägereld är inte alltid så roligt som man skulle vilja.

Flera par varma strumpor, ett par ordentliga kängor är rekommenderat . Ett par extra skor är alltid bra att ha, är du kall om fötterna fryser hela du och det är inte värt det i längden!

Se till att ha kläder som matchar den ras du spelar. Kolla med personer som spelar samma ras så du vet vad som förväntas i färgkombinationer och dylikt. Fråga gärna på forumet om du vill veta mer, till exempel om du vill veta var du kan köpa utrustning. Tänk dig medeltida klädesplagg så är du väldigt nära den typen av kläder vi önskar se dig i.

Underställ är underbart att ha på sig och speciellt på kalla nätter. Tänk på att dagarna kan vara varma men nätterna kan bli riktigt kyliga. En halsduk och en mössa är att rekommendera när det är sovdags.

Varm sovsäck och något att sova på, tänk på att kylan ofta kommer från marken, se därför till att du grundar ordentligt vid din sovplats.

Nödvändigheter: Tandborste, tandkräm, vattendunk, våtservetter, spegel, liten handduk, plåster, värktabletter, eventuell medicin, solkräm, pincett, sax.

Tallrik, bestick, dryckeskärl, snöre/rep sytråd & nål, stormlykta/stallykta (ingen elektrisk lampa är ok att ha in-lajv), hink eller spann som rymmer minst 5 liter rekommenderas för godkänd eldstad, Eldfat (eldkorg är inte godkänd eftersom eldflugor kan hoppa ner i backen och ta eld), tändstickor/brasstickor, brandsläckare skall finnas i ALLA tält som har eldstad och/eller kamin.